12:15

Gamlestaden FF

Referat

Uddamålsförlust mot Tollered

Tollered på Spinnarvallen. En för många lag omöjlig uppgift. Ett GaFF med ett stukat självförtroende men med en framtidstro åkte till den lilla byn för att försöka med det omöjliga. Medans vi bytte om så låg Ali i djup skönhetssömn, men efter ett brutalt uppvaknande och bilfärd så var även han på plats 10 min innan matchstart.
Dino ställde sig i målet, Rinman, Ali, Danny, Glenn och Hoang bildade backlinje. Erik, Greg, Tim och Tobbe spelade mittfältare och Axel ensam på topp. På bänken satte sig Tommy, Agge och Senad.

FÖRSTA HALVLEK
Matchen börjar i ett trevande tempo, precis som vi vill ha det. Den första målchansen är våran och vilken chans sen. Axel kommer helt fri men väljer att chippa och bollen hamnar några meter bredvid mål.
Tollered har en dubbelchans på en fast situation där Dino lyckas rädda båda.
Axel lyckas komma ensam med målvakten igen och väljer att dra honom och lägga sig, men domaren vinkar avvärjande.
Vi ligger väldigt bra i positionerna defensivt. Därför så är det så snöpligt när Danielsson står och måttar ett skott som han sätter bredvid Dino, 1-0! Bara 5 minuter innan paus.

ANDRA HALVLEK
Vi är ändå nöjda med våran halvlek. Skapar bra chanser men framförallt så är vi nästan prickfria bakåt.
Tollered får mer grepp i andra och vi orkar inte riktigt stötta Axel på topp. Bakåt går vi egentligen bara bort oss en gång, men skottet går utanför. Tollereds bästa chans i andra har dock Mellberg som nickar i bortre, men Dino gör en helt makalös räddning som får Mellberg att gå ner på knä och undra vad som egentligen hände.
Rinman krigar på på sin kant och är igenom två gånger. Ena gången försöker han lobba Tollereds duktige målvakt som klistrar bollen. Andra gången så skjuter han en boll som tar på en försvarare och målvakten får handen på bollen som letar sig upp i ribban. Oerhört nära.
Vi orkar inte riktigt etablera någon press sista minutrarna.

SAMMANFATTNING
En bra laginsats där vi defensivt är mycket bra. Vi skapar tillräckligt många lägen för att i alla fall få med oss en pinne.
Känslan är att Tollered inte riktigt fattade hur vi spelade och blev stressade.
Trist att förlora men vi får vara nöjda med insatsen.
Tollered är ett trevligt lag och vi önskar dom lyckat till i ett eventuellt kval.

Matchens GaFFlar:

Dino - Vad hände här? Gick från att vara Lille Skutt till att vara Oliver Kahn och kasta sig in i varenda duell. Kryddat med ett par riktigt vassa räddningar. Vassaste målvaktsinsatsen i år?

Tobbe - Sprang mer och jobbade mer än han gjort någon match i år. Tog mycket ansvar med boll och glänste med sina krossbollar.

Danny - Är precis så bra som han kan vara. Styr backlinjen på ett föredömligt sätt och har en stor del i att vi låg så rätt defensivt.